Ta vare på kroppen din

Noen har sagt at kroppen din er ditt tempel og at du derfor bør ta godt vare på den. Kroppen må være med på absolutt alt du gjør, dette er ikke til å komme unna. Det er heller ikke så lett å bytte den dersom den blir ødelagt. Heldigvis er den meget slitesterk. Mye skal til for at den blir totalt ubrukelig. I tillegg er den flink til å tilpasse seg ulike skader. Forskning viser at dersom en muskel er skadet, tar andre muskler arbeidsoppgavene til den skadede muskelen. Dette betyr at det å trene med skade ikke nødvendigvis er et stort problem. Sørg bare for å trene på en måte som ikke gir for store smerter.

600px-marketvegetablesKosthold og trening påvirker helsa

Trening er utrolig viktig for en sunn og sprek kropp. I tillegg hjelper trening på den mentale helsa. Humøret, selvfølelsen og den indre energien vil kunne være på topp. Husk bare på å ikke overdrive, og at du gir kroppen tid til restitusjon etter trening. Mange belønner seg for eksempel med å hvile i myke sofaer. Dersom kroppen ikke får den nødvendige hvilen, får den heller ikke mulighet til å hente seg inn igjen. Mange treningseksperter mener at en god balanse mellom restitusjonstid og trening er minst like viktig som selve treningen. Videre innebærer det å ta vare på kroppen at man spiser god og næringsrik mat. Altfor mange ødelegger kroppen sin med kostholdet sitt. Av faktorer som særlig påvirker helsen, som fedme, alkohol og tobakk, kommer fedme til å være fremtidens store trussel. Myndighetene anbefaler et kosthold med lite fett og sukker, og mye frukt og grønt.

Ikke overdriv treningen

Finner du en god balanse mellom trening og kosthold, tar du helsa på alvor. Dette er viktig for å sikre deg mot skader og sykdommer som kan komme når du blir eldre. I tillegg ser en sunn og sprek kropp mye bedre ut enn en utrent kropp. Fordelene med trening er utelukkende positive, men det kan bli for mye av det gode også. Overtrening for kroppen. Derfor vil god restitusjon kunne forhindre nettopp dette problemet. En eller to dagers hvile mellom øktene er det som skal til. Et annet problem er det overdrevne fokuset på utseende. I dagens samfunn er det et stort kroppspress, spesielt blant de unge. Det handler hele tiden om å se best mulig ut. For mange er helsegevinster, som forebygging av fremtidige sykdommer og skader, bare et biprodukt av treningen. Dette burde være hovedargumentene for å trene og leve et sunt liv. Men én ting er hvertfall sikkert – en aktiv befolkning med fokus på sunnhet er mye bedre enn det motsatte.