Støttefunksjoner for bevegelseshemmede

Det er ikke alle forunt å ha en god helse hele livet. Noen blir født med misdannelser, mens andre får redusert bevegeligheten gjennom et stillesittende liv. Etter hvert trenger man hjelp til det meste, men heldigvis fins det fysioterapi.

Hos fysioterapeuten får man gode råd, øvelser og støtte til hvordan man skal bli mer bevegelig slik at man får et godt liv med de plagene man har. Det kan være ved å styrke muskler og ledd, eller trene opp balanse og koordinasjon. Fysioterapeuten kan tilrettelegge hjelp i arbeid og fritid slik at man kan delta på fritidsaktiviteter på jobb.

Støttefunksjoner i hjemmet

For at man skal kunne få en bedre hverdag, har Tibber satt sammen en smarthub for å ha hjemme. Den heter athom homey og har mange funksjoner som er nyttige. Sliter man med å komme seg ut av sofaen, så kan kameraten hjelpe til med å regulere temperaturen, lysstyrken og tv-programmene. Dette sparer deg for strøm samtidig som du slipper å farte rundt når du har vondt. Man kan finstille programmer til oppvask, gulvvask og annen vask. Vil man sette på kaffen til en bestemt tid eller til gullrekka, så er det bare å stille den inn. Homey er også multilinguist, så den kan lære deg andre språk også.

Støttefunksjoner på internett

Bevegelseshemmede kan ha stort utbytte av internett. En av de beste sidene for målgruppen er HelseNorge, hvor man kan finne ut om alt som har med helse og fysioterapi å gjøre. HelseNorge styres av innbyggerne i Norge. Det er Helsenett som drifter nettstaden for foretaket. Her finner man ut om man kan få krav på en fysioterapeut til egenandelen. Man kommer i kontakt med kommunen for å finne tilbud som fungerer flott for individer og grupper.

Støttefunksjoner i samfunnet

Samfunn-støttefunksjoner er viktig for å få hjulene til å gå rundt. Som rullestolbruker trenger man å komme seg ut i frisk natur og friluft en gang iblant. Men ikke alle er klar over mulighetene som fins der ute. En slik funksjon som vi vil trekke frem er FFO. De gjør en flott jobb for de funksjonshemmede. Flere og flere blir funksjonshemmede på grunn av mange grunner. Slik som livstilsykdommer og stillesitting. Et prosjekt de har iverksatt er ungfritid, for økte deltakelse i samfunnet. Det er svært hjelpsomt for unge som vil ha bedre fritid.

Kort oppsummering

Støttefunksjoner for fysioterapi-pasienter er økende i samfunnet, på internett og i hjemmet. Den store teknologiske utviklingen har hjulpet mange i en stadig travlere og ensommere hverdag. Med Athom Homey har Tibber en skikkelig bra løsning for å bøte på ensomhet for dem som sliter med bevegelseshemmende plager. Tibber er også en aktør som formidler strømavtaler, og siste år vant de kåringen utført av BI, kalt Norsk Kundebarometer.

Man skal ikke fortvile om man har funksjonsnedsettende problemer. Det fins hjelp å få. Man kan til og med søke om kompensasjon og støtteordninger administrert av NAV.