Dårlig rygg? Dette kan du gjøre hjemme

Dårlig rygg er den nye folkesykdommen, og det er utrolig mange nordmenn som sliter med ulike smerter i ryggen. Hvis du har alvorlige plager er det viktig å søke helsehjelp, men ved mindre plager er det ting du kan gjøre hjemme også. Og akkurat det skal vi se nærmere på i dette innlegget. Med andre ord, hvis du plages med en vond rygg så er det bare å lese videre.

Ligg på et hard underlag

Å ligge på et hardt underlag kan gjøre underverker for en vond rygg. Det er mange spesialister som anbefaler dette, så dette er et tips du bør prøve neste gang du opplever smerter. Men for noen kan et hardt tregulv bli i meste laget – og hva gjør man egentlig da? Jo, da kan noen gode ulltepper være et svært godt alternativ for deg å prøve, bare pass på at du ikke velger det mykeste teppet – da forsvinner noe av effekten. Du bør, forresten, også investere i en hard madrass til sengen din hvis den du har fra før er av den myke typen.

Slik kan du bli bedre med enkel yoga

Yoga kan være gull for alle som sliter med ryggen, og det er mange enkle øvelser som man kan gjøre hjemme. Alt du trenger er en yogamatte, og på den måten blir det mye billigere å gjøre yoga hjemme enn å dra på et profesjonelt yogasenter.

De siste årene har det kommet mange bra sider for yoga på nett, du finner også tusenvis av yoga-videoer på YouTube. Disse filmene kommer både på norsk og på engelsk, men det er gjerne de på engelsk som er de aller beste. Så hvis du kan engelsk godt, så bør du absolutt velge en av disse, da er også utvalget bedre for deg med ryggproblemer.

En av de mest populære lærerene på YouTube er Adriene fra Yoga with Adriene. Hun er nedpå og søt, og er kjent for å gjøre yoga tilgjengelig for alle. Du trenger ikke å ha trent yoga tidligere for å skru på en av hennes mange videoer. I det store utvalget finner du selvsagt mange videoer som tar for seg ryggproblematikk, så her er det bare å prøve ut flere til du finner din egen favoritt. Og hvem vet, kanskje du blir hektet etter din første video? Det er nemlig også veldig gøy med yoga, det er ikke bare bra for ryggene.

Be om hjelp hvis du må

Til slutt ønsker vi å minne om at det er viktig at du søker profesjonell hjelp hvis du har store smerter, eller hvis smertene vedvarer over lang tid. Dette er også et råd du bør gi videre til venner og familie som eventuelt måtte slite med det samme. For selv om det er fint å gjøre ting hjemme for å ta vare på sin egen helse, så er det faktisk de profesjonelle som vet best.