Tren hjemme og oppnå store resultater

Trening er godt for sjelen. Vi må passe på kroppen vår, den er den eneste vi har. Spesielt hvis du er en av dem med stillesittende jobb, der det er vanskelig å få rørt seg i løpet av dagene. Du kan gjøre små tiltak, så du får rørt deg litt mer hver dag. Ta for eksempel trappa i stedet for heisen eller sykkelen i stedet for bussen.

 

Er du en av dem som syns det kan være vanskelig å komme seg ut døra for å trene i treningssenteret? Eller er løpeturen kanskje ikke så fristende når det regner? Da finns det heldigvis andre muligheter. Du kan trene hjemme. Fordelen med det er at du kan ta det i ditt helt eget tempo, når du vil og med så mange pauser som du har bruk for, uten at andre dømmer deg på det.

Du kan trene på mange måter og ved å trene litt hver dag når du står opp eller midt på dagen, kan du faktisk oppnå ganske store resultater, uten at du kanskje tenker så mye over det.

 

Kettlebells er veien fram
Du har sikkert hørt om kettlebells, som har vunnet nordmennenes hjerte, så vel som i resten av verden?
Kettlebells er et fleksibelt treningsverktøy, som kan brukes av alle, uansett om du er helt nybegynner eller har trenet i mange år. Kettlebells gjør deg sterkere, gir deg en utholdenhet som aldri før og styrker også koordineringsevnen. De finns i flere vektklasser – alt fra 2 kg til 40 kg. Så er du nybegynner, kan du begynne med de lettere kiloene og jobbe deg oppover. Det er morsomt å se forbedringene med tiden og du vil bli overrasket over deg selv og hva du mestrer med tiden, uten at du tenker over det ved bare å trene litt hver dag.

Du kan finne kettlebells flere steder online, blant en av stedene er billigfitness.no, som har et stort utvalg. Du kan se utvalget her.

 

Kombiner treningen
Det kan være flere grunner til at du trener i treningssenter. Det kan være at du syns at det er for dyrt eller at du ikke har et senter i nærheten av der du bor, og at derfor er for omstendelig å dra. Kanskje du ikke liker at andre ser på deg, mens du trener. Uansett hva grunnen er, så er det lett å trene hjemme.

Du kan lage ditt helt eget treningsprogram til hjemme i stua. Det er billig og du trenger ikke planlegge for å dra i treningssenteret. Alt du trenger, er litt treningsverktøy og en treningsmatte, så du sitter eller ligger bra på gulvet mens du trener. Du kan kombinere styrke med balanse alt avhengig av hva dine mål er og hvilke muskelgrupper du ønsker å trene. Du kan finne inspirasjon på nettet eller få råd og veiledning av en ekspert. Så hvorfor ikke lage ditt eget treningsprogram og se store resultater uten at du behøver bevege deg ut døra.