Tren med god samvittighet, og sov enda bedre

Sliter du med nattesøvnen? Føler du at du har prøvd ”alt” for å sove bedre? Da burde du prøve å trene. Her snakker vi ikke om mosjon, men om å skikkelig trene på den måten som gjør kroppen skikkelig sliten. Når kroppen er sliten, trenger den hvile – og det er større sjanse for at du får sover godt når kvelden kommer. Det er også større sjanse for at du sover hele natten gjennom, fordi kroppen trenger å komme seg til neste dag. Du velger selvsagt selv hvilken treningsform du ønsker å trene, bare du tar skikkelig i!

Sleeping couple.Forskning viser at treninger bra

Det er vitenskapelig bevist at trening forbedrer søvnkvaliteten., da mange forskere har forsket på dette opp gjennom tidene. Trening er bra for alle, uavhengig om man har søvnproblemer eller ikke. Men trening er spesielt bra for de med søvnproblemer. Kroppen vil trenge restitusjon etter en hard treningsøkt, og en god natts søvn kan gi kroppen dette. Men vær obs på at det kan ta litt tid, så hvis du ikke skulle merke effekt på søvnen etter den første treningsøkten, så må du ikke gi opp. Det kan ta flere treningsøkter, kanskje noen uker, før du får full effekt av treningen.

Andre metoder som gir bedre søvn

Trening er ikke den eneste måten du kan få bedre søvn på, det finnes mange andre metoder man kan benytte seg av. En av de viktigste er å ikke sitte foran skjermen, om det er data eller telefon, den siste timen før du skal legge deg. Pass også på å gjøre sengen til en teknologifri sone. Du burde investere i en vanlig vekkerklokke, istedenfor å bruke mobilen, slik at du ikke blir fristet til å sjekke sosiale medier etter du har lagt deg. I tillegg kan det hjelpe å dimme lysene i stua den siste timen før du skal sove.