Trening i naturen


Har du anledning til det, er det ingenting som er bedre enn å trene ute. Trening utendørs gir ekstra motivasjon, og du får frisk luft og gode opplevelser. Du kan trene ute hele året, så sant det ikke er altfor kaldt. Da kan du samtidig følge årstidenes gang.

Extreme mountainbike sport athlete riding outdoors trail

Frisk luft er viktig

 

Alle vet at frisk luft er sunt. Det klarner tankene og lungene, og forskning viser at frisk luft gir økt konsentrasjon. Du kan fint trene i byen også, men da bør du helst jogge i en park, ikke langs en trafikkert vei. Men det aller beste er å komme seg til et sted med mindre eksos og forurensing. Når du trener, tar du ekstra dype inhaleringer. Det betyr at eventuell forurensing og svevestøv også kommer ekstra langt ned i lungene, noe som kan føre til luftveisplager. Trener du i frisk luft, unngår du dette problemet. Frisk luft er sunt for kropp og sinn, hele året rundt.


Velg rett fottøy


Når du trener, må du alltid tenke på fottøyet. Det er veldig ubehagelig å få gnagsår eller hard hud. Feil sko kan til og med øke risikoen for belastningsskader. Ved trening ute er gode sko selve nøkkelen. Før du velger dine sko, må du tenke på hvordan foten din ser ut, og hvordan du sparker fra. Noen bruker indre del av foten mest, mens andre går mest på yttersiden av foten. Du kan sjekke hvordan de gamle skoene dine er slitt. Den siden de er slitt mest på, er den siden av foten du bruker mest. Kjøp nye sko tilpasset din fot. Tenk også på hvilket underlag du skal trene på. Skal du løpe på asfalt eller grus, trenger du sko med demping. Skal du løpe i skogen, trenger du mindre demping men desto bedre grep.


Trening i naturen gir glede


Når du trener ute, hører du fuglesangen og vinden som rasler i løvet. Du kjenner vinden mot ansiktet når du løper. Du får sol på kroppen når den skinner (husk solkrem!). Og du kan kjenne lukten av blomster langs veien. Kanskje du til og med tar en rast for å smake ville bær.