Praktiske gjøremål – god trening

For mange kan det være vanskelig å få tid til å reise på treningssenter eller sette av tid til trening hjemme. Nå er det jo sånn at alt er bedre enn ingenting, så selv en 20-minutters spasertur før sengetid er bedre enn enda en episode av Hotel Cæsar. En annen ting man bør huske på er at mye av det man gjør i hverdagen faktisk også regnes som fysisk aktivitet, og dersom man ikke har tid til både å trene og å vaske huset så trenger man kanskje ikke ha så alt for dårlig samvittighet for det.

id8

Uansett hva man har tid til av fysisk aktivitet så er det viktig at man i hvert fall prøver å gjøre det til en prioritet i hverdagen. Trening har utrolig mange positive effekter, og de varer mye lengre enn man kanskje tror. Ved å trene mer når man er yngre legger man et godt grunnlag for en bedre helse når man blir eldre. Dette gjelder både i forhold til muskel- og leddplager, men også i forhold til forebygging av hjerte- og karsykdommer og andre livsstilssykdommer som diabetes. Det er rett og slett en billig forsikringsordning!

Dersom man ikke helt hvor man skal begynne så er det ikke så dumt å se på alt man gjør til vanlig i hverdagen. Husvask inkluderer gjerne at man vandrer rundt i huset, bærer bøtter med vann og beveger seg på ulike måter når man vasker gulv og tørker støv. Alle disse tingene sammenlagt gir deg faktisk mye mer trening enn du kanskje tror, og du kan legge til litt ekstra ved å legge inn enkle øvelser som tøying, spensthopp eller annet som passer inn i rutinene dine. Når du vasker vinduer, spesielt om de er ganske store, vil du bevege kroppen mye og dette er ikke langt unna en slags styrketrening med kroppsvekt. Bilvask, oppussing og andre hjemlige aktiviteter er også god trening.

id7

En annen måte å inkludere litt ekstra fysisk aktivitet i hverdagen er å for eksempel gå trappene en ekstra gang eller to, eller legge inn noen knebøy på vei opp og ned trappen. Bruk fantasien og legg inn litt ekstra bevegelse der du kan!