Trening

I dagens samfunn sitter vi mye mer stille enn det besteforeldrene våre gjorde, på hjemme og på jobben. Det er ikke til å komme unna at vi er nødt til å gjøre en innsats selv for å kunne motvirke de negative effektene som et stillesittende liv har, og den aller beste måten å gjøre det på er å begynne i dag.

Trening er så mangt, men det aller viktigste er faktisk at vi er i en eller annen form for fysisk aktivitet. Selvsagt er det kjempepositivt dersom man klarer å reise på treningsstudio og trene variert flere ganger i uken, men det er nå en gang sånn at ikke alle har tid, råd eller mulighet til å gjøre det. Derfor er det flott at det finnes muligheter.

id1

Det man må huske på at all fysisk aktivitet er bedre enn ingen aktivitet, og selv om det betyr at du tar fem armhevninger skrått mot veggen, eller går deg en 20-minutters tur etter jobb så er du faktisk på rett vei. For mange kan det være alt for krevende å starte for hardt, og man må faktisk godta at det tar en del tid å bygge nye rutiner og å få disse inn som en del av hverdagen. Derfor er det lurt å starte i det små, og sette seg mål som man kan holde. På denne måten kan man holde motivasjonen oppe, og ofte ender man opp med å gjøre mer enn det an hadde bestemt seg for, fordi man føler seg bra og fordi man allerede har oppnådd det man ønsket.

Når det kommer til de positive effektene ved trening er de flere og større enn man kanskje kan tenke seg. Mer aktivitet forbrenner mer kalorier og kan derfor være med på å kontrollere vekt samt hjelpe i vektnedgang. I et samfunn hvor skadelig overvekt blir mer og mer vanlig er dette et viktig poeng, og det er en god måte å forebygge senere helseskader på. I tillegg er trening gunstig for den psykiske helsen, og ikke minst for hjerte- og lungesystemet. I tillegg kan trening være med på å redusere risikoen for sykdommer som diabetes.