Fysisk forstring og energi

Det er sunt med balanse mellom matinntak og aktivitet, enten du er frisk eller har kronisk sykdom. For mange som har kroniske autoimmune sykdommer er aktivitet og enkel trening hjelpsomt med smerter svelling, stivhet, og nedsatte funksjoner. Autoimmune sykdommer forsvinner ikke, men er hele livet avhengig av aktivitet for å forsinke utviklingen av sykdommen.

Informasjon og fakta

Ordinære symptomer for en autoimmun sykdom er inflammasjon og betennelser i vevet. Kroppens eget forsvarssystem angriper og ødelegger det friske vevet og friske cellene. Betennelsene leder til rød og oppvarmet hud, smertefull tilstand og hevelser. Ved sykdom er det flott med hjelp av billig forbrukslån til medisiner, fysisk terapi og uforutsette utgifter.

Det eksisterer mer enn 80 autoimmune sykdommer, og de fleste forholder seg ikke til en del av kroppen. Noen av de vanlige er multippel sklerose, akutt disseminert encefalomyelitt-ADEM, psoriasis, juvenil idiopatisk artritt, sammensatt bindevevssykdom-MCTD, Guillain-Barre syndrom, Sjøgrens syndrom, systemisk lupus erythematosus-SLE, Ulcerøs kolitt, diabetes type 1, Crohns sykdom, cøliaki, revmatoid artritt og flere. Det finnes ingen kur som tar sykdom bort, så smertene og symptomene varer hele livet. Noen autoimmune sykdommer reduserer forventet levetid. Viktig hjelp for å holde tilbake utviklingen av sykdommene er sammensatt mellom mat, medisin og fysisk terapi.

Balanse og fysisk terapi

Mange autoimmune sykdommer oppfører seg bedre med tilrettelagt kosthold og daglig fysisk terapi. Små økter fysisk utfoldelse med treningsprogram fra fysiskalsk terapisten er hjelpsomt. Det er viktig å se fysisk therapist jevnlig for hjelp med stivhet, smerter og funksjonsnedsatte evner. Fysioterapeut har viktig for innspill og veiledning for best smertehåndtering. Informasjonsarbeidet med viktigheten av fysioterapi er stor!

Ikke alle trener likedan med likt med samme utstyr. Noen har aktiviteter i svømmebasseng med vann-vekter, og yoga øvelser. Andre bruker enkle balløvelser, og går turer. Det er mange aktiviteter som kan hjelpe, og fysioterapeuter finner spesifikke målområder for kroppen din. Kanskje trenger du bedre balanse? Hva med å løse opp stivhet i ledd og muskler?