Kan Plastisk Kirurgi forbedre fysisk og psykisk helse?

Plastikkirurgi er vanligvis gjort for å forbedre sitt utseende og er som oftest hovedårsaken til å utføre en slik prosedyre. Men bedre utseende er bare en av mange mulige fordeler plastikkirurgi kan gi. Hvis du har vurdert en plastisk kirurgiprosedyre fins det en rekke fordeler du kan stå for og forvare din avgjørelse med. Økt selvtillit er en av mange viktige årsaker. Når du ser bra ut, føler du deg bra. Forbedringer i utseendet vil naturlig nok gi økt seltilllit for de fleste, noe som betyr større vilje til å prøve nye ting eller åpne seg i sosiale situasjoner. Du kan også være villig til å bruke bestemte typer klær eller delta i aktiviteter du pleide å unngå før operasjonen, på grunn av ubehag med utseendet ditt. Det kan ofte være små ting som kan bidra til ett bedre selvbilde, som for eksempel å rette på utstående ører, dette er en defekt som vises veldig godt og er svært sjenerede for mange i sosiale sammenheng øreplastikk

Men kan det også ha fordeler for fysisk helse?

Ja. Enkelte plastikkirurgiske prosedyrer kan forbedre din fysiske helse så vel som ditt utseende. For eksempel kan rhinoplasty eller neseomformingkirurgi forbedre pusten samtidig som det forbedrer nesens estetikk. Dette kan forbedre nattesøvn om nesen er for tett og forårsaker kvelningsfornemmelse og snorking om natten. Brystreduksjon har økt livskvaliteten for mange kvinner som har hatt fysisk ubehag og smerter i rygg og nakke der for store bryster har

vært årsaken til plagene. Pasienter som søker vektredusksjon, slik som fettsuging eller Mageplastikk, kan finne det lettere å holde vekten ned etter plastikkirurgi.

De positive resultatene av prosedyren kan motivere personen til å opprettholde et sunt kosthold og treningsprogram for å holde vekten i sjakk. En sunn vekt kan også føre til en sunnere kropp og redusert risiko for enkelte typer sykdommer.

Psykiske helsefordeler kan også hentes fra plastikkirurgiske prosedyrer. Noen ser en reduksjon i sosial angst etter operasjonen, på grunn av de nye følelsene av selvtillit, inspirert av deres nye utseende. Det er ikke uvanlig å føle større kontroll over livet ditt, bli mer villig til å ta på seg nye utfordringer, eller ta ansvaret for livet på en helt ny måte.

Noen studier tyder på at folk som er mer attraktive, lykkes bedre både profesjonelt og i samliv.

Studier som er gjort i enkelte type jobber viste at attraktive mennesker ofte presterte bedre.

Dette trenger ikke nødvendigvis bety at utseendet gjorde jobben, men i enkelte salgsyrker hvor man møter klienter personlig er det ofte mere selvtillit hos personer som er mer førnøyd med utseende og mindre redd i beslutningsøyeblikk.

Så hva enn din årsak er til å utføre plastisk kirurgi er det langt flere aspekter og fordeler enn bare å fikse på utseendet.