Lag ditt eget treningssenter

This article is paid and made in collaboration with the mentioned websites in the article

Hvis du skal være helt ærlig, hvor fristet blir du egentlig av å se en TV-shop-reklame som forteller deg at du kan trene deg til en flottere kropp med et apparat de har på tilbud akkurat nå? Hvor ofte har du også gjort det? Punget ut og kjøpt det treningsapparatet, og blitt skuffet?

 

Feil apparater

Sannheten er for mange av oss, at vi hopper på de reklamene. Fordi de er fulle av slanke og spenstige modeller, som får det hele til å se lekende lett ut. Eller de aller verste av dem, de som starter med en lubben fyr som forteller deg alle unnskyldningene han har for ikke å trene. Det er verken tid eller råd, osv. Også spoles det plutselig frem i tid, og nå ligner den lubne fyren Brad Pitt fra Fight Club. Takket være apparatet, så trener han hver dag mens han ser TV. Og det er så enkelt!

Reklamene eksisterer fordi de virker. Dessverre ender maskinene vi kjøper som oftest nede i kjelleren, og i trygg forvaring under senga på soverommet. Men hvis du tenker på å lage ditt eget lille treningsstudio der hjemme, så er det heldigvis noen mosjonsredskaper det er verdt å investere i. De er kanskje ikke like oppfinnsomme som på TV-shop, men de funker, og det er spesielt tre redskaper du burde få deg. Det er en stor treningsball, rokkering og hoppetau. Disse redskapene er billige, og slår flere fluer i ett smekk; de kan nemlig brukes av hele familien.

I tillegg kan du selvfølgelig også ha treningssenteret ditt over alt der du er. Bruk sykkelen i stedet for bilen, ta trappen i stedet for heisen, og simpelthen gå mer. Mer behøver de fleste av oss faktisk ikke.

 

Tre gode redskaper

Men tilbake til de tre mosjonsredskapene. Den store treningsballen er god til hele kroppen, og vil samtidig være med på å utfordre balansen din. Kroppen bruker muskelkraft på å stabilisere kroppen, slik at du ikke faller av ballen. På den måten får du ekstra trening. Det finnes også mange enkle og gode øvelser for ryggen og magen. Ballen er med andre ord et fantastisk treningsredskap.

Rokkeringen trener den generelle bevegelsen i bekkenet, noe mange av oss virkelig trenger. Har man et stillesittende arbeid, så er bekkenet låst det meste av dagen.

Hoppetauet gir god kondisjon, og benmuskler. For det er hardt å hoppe med hoppetau. Virkelig hardt.

 

Men noe som er like viktig som treningsredskapene, er lyset. Man skal jo kunne se hva man gjør, og god belysning er med på å gi et rom man har lyst til å være i, og som kan være med på å sette prikken over i-en i det nyetablerte treningsstudioet. Bauhaus har et stort utvalg av forskjellige typer belysning, for eksempel LED-strips som ville passe perfekt til treningssenteret ditt. De kan du se her.