Skader fra trening

I denne artikkelen skal vi raskt gå igjennom hvorfor fysioterapi er veldig viktig for å reparere skader man har fått på kroppen fra idretten sin, og vi skal også se på hvordan vi kommer til det punktet hvor vi faktisk trenger fysioterapi.

Når trenger vi det?

Enkelt og greit så trenger vi fysioterapi dersom noe går galt med kroppen. Det vil si at vi har skadet oss på en måte som ikke kan helbredes av seg selv, og at må gjennom en aktiv prosess for å kunne fikse dette problemet som har oppstått.

Dersom du er frisk og rask, men bare vil gjøre et eller annet for å forbedre deg uansett så trenger du ikke fysioterapi, men det finnes mange andre ting du kan gjøre. Dersom du for eksempel har mistet håret ditt kan du i dag ta en hårtransplantasjon for å kunne få håret tilbake der det pleide å være.

Den måten man skader seg på er ved å gjøre raske og brå bevegelser under treningen sin. Dersom man for eksempel ikke er så veldig flink til å varme opp eller fokusere når vi tar repetisjonene våre så kan dette faktisk oppstå ganske hyppig. Det anbefales derfor at man mediterer for å holde konsentrasjonen sin oppe, og at man faktisk tøyer ut og varmer opp før man begynner med krevende øvelser.

Dette skjer også veldig ofte dersom du legger på mer vekt enn du tåler, og dersom du skal prøve å ta en rekord eller noe sånt så bør du ha med deg en venn som kan være med å hjelpe til med løftet dersom det viser seg å være for tungt.

Det er også andre typer sporter som inneholder kroppskontakt med andre mennesker som kan føre til et stort behov for fysioterapi, men dette er man sikkert klart over når man er med i sporten.

For å virkelig redusere sjansen for å trenge fysioterapi bør du også ta hviledager slik at du sørger for at kroppen er uthvilt til neste gang du skal trene. Det kan også være lurt å snakke med noen som har mer peiling på hvordan du skal trene riktig.

Hvordan fungerer terapien?

I bunn og grunn så handler hele prosessen om å trene opp den delen av kroppen som man har skadet helt fra bunnen av. Dette innebærer for eksempel å løfte lettere vekter veldig forsiktig for å sørge for at kroppen begynner å bygge opp de musklene som har blitt altfor skadet.

Det kan være både aktive og passive treninger, og noen ganger så er det ikke sikkert at man har fått skaden fra en idrett engang. Det kan også hende at kroppen blir svekket på grunn av for eksempel en tyngre operasjon, men den samme prosedyren gjelder egentlig her også.