Tips til deg som vil bli vegetarianer

Det er mange gode grunner for å bli vegetarianer. For første så vil du garantert få deg mer grønt og frukt, og dessuten kan du lettere gå ned i vekt. I tillegg hvis du er imot å spise kjøtt pga. bekymringer for dyrenes velferd, vil du også få en bedre samvittighet. Men å bli en vegetarianer kan faktisk skade helsen dersom du ikke er forsiktig.

All kosthold bør ha en balanse mellom de ulike næringsstoffene. Ensidig kosthold, til tross for at det er vegetar, kan føre til mangel på viktige vitaminer og essensielle næringsstoffer.

Variert kosthold

Mange mener at det å bli vegetarianer vil gi dem mange helsefordeler. Men kroppen trenger et bredt spekter av ulike matsorter, inkludert kjøtt. Imidlertid finnes det grønnsaker som kan erstatte næringsstoffer vi får fra kjøtt.

Men i noen tilfeller er de ikke likeverdig, og da kan det kreve at du tar tilskudd eller vitaminer når du spiser kun vegetarmat. Å gjøre store endringer i kostholdet uten forberedelser er som å gamble på Unibet casino uten å kjenne til spillereglene. Da risikerer du flere negative utfall enn positive.

Viktig med kalsium

Ettersom vegetarmat ikke inneholder melkeprodukter, så kan du risikere kalsiummangel som har store følger for skjelettet ditt, særlig når du blir eldre. For få i deg nok kalsium bør du spise mye av grønnkål, brokkoli, og appelsiner.

Matvarer som er beriket med kalsium, slik som soyamelk og havremelk er også lurt å drikke. Da vil du høste alle de gode gevinstene med vegetarkosthold, og sikre deg god benbygning og sterkt skjelett samtidig.

Nok kalorier

Når du går over til vegetarmat er det en sjanse for at du får i deg mindre kalorier enn det som er nødvendig. Plantebasert mat inneholder gjerne mye fiber og tar mye plass i magen, men kalorimessig er de mye mindre enn kjøtt og andre proteinkilder.

Så hvis du er en veldig aktiv person og trener mye, kan du føle deg mer energiløs når du går over til et vegetarbasert kosthold. Trikset er å se på grønnsaker som har mye kalorier, slik som avokado eller bønner og sørge for at du får i deg nok kalorier.

Aldri sats helsen din på kostholdstrender uten at du har virkelig gjort en innsats og undersøkt hva du bør være forsiktig med. Ellers leker du russisk rulett med helsen din. Vegetarmat kan gi store helse gevinster, men bare hvis du sørger for at du får deg nok næringsstoffer og kalorier.